Belga

Vandaag grote flitsmarathon in het hele land

De politie houdt vandaag voor de achtste keer een grote flitsmarathon in het hele land. Tot 6 uur morgenvroeg voert de politie snelheidscontroles uit langs de snelwegen, gewestwegen en lokale wegen.

De flitsmarathon is deze ochtend om 6uur van start gegaan, en duurt tot morgenochtend 6 uur. Naast de federale politie nemen ook 151 lokale politiezones deel aan deze achtste flitsmarathon die 24 uur duurt. 

De vorige flitsmarathon vond plaats op 19  april. Toen controleerde de politie meer dan 1,3 miljoen voertuigen, een record. 2,5 procent, ofwel bijna 33.500 bestuurders, reed te snel. Er werden in totaal 78 rijbewijzen ingetrokken.

De eerste editie van de flitsmarathon dateert ondertussen van donderdag 17 april 2014. Toen stonden ruim 500 mobiele camera's opgesteld, en werd de snelheid van bijna 400.000 voertuigen gecontroleerd. 15.615 bestuurders werden betrapt op onaangepaste snelheid, 72 automobilisten zagen toen hun rijbewijs ingetrokken.

Meest gelezen