Vrouw redt haai in nood met blote handen

Toen Melissa Hatheier uit Sydney, Australië, hoorde dat een haai in de problemen was geraakt in een afgebakend watergedeelte van de nabijgelegen zee, snelde ze ernaar toe. Zonder verpinken probeerde ze hem te vangen en toen dat lukte, gooide ze hem over de rotswand, terug in de open zee. Het filmpje, gemaakt door haar dochter, ging snel viraal en Hatheier kreeg de naam "Shark Wrangler" toebedeeld. 

Op ABC News en aan het Australische praatprogramma "The Today Show" deed Melissa Hatheier intussen haar verhaal: "Mijn moeder komt hier iedere ochtend met vrienden zwemmen in een door rotsen afgebakend waterreservoir nabij de zee. Toen ze een vin van de haai zag, zijn ze allemaal uit het water gerend. Dan belde ze mij op. Ik ben er dan onmiddellijk naartoe gelopen."

"Ik zag dat het om een nog jonge stierkophaai ging, die zichzelf in moeilijkheden had gebracht in die waterpoel. Mijn eerste gedacht was dat ik hem daar uit moest zwieren. Hij zag er erg angstig uit en botste voortdurend tegen de rotswanden. Ik probeerde hem dan te volgen."

"Ik zou en moest hem vangen. Daarom heb ik hem op het juiste moment vastgegrepen. Ik was me er erg bewust van dat ik mijn handen nabij zijn vinnen moest houden, zodat hij me niet kon bijten. Ik zou hem dus nooit bij zijn staart vastgenomen hebben. Omdat ik regelmatig surf, weet ik bovendien dat deze dieren vaak onder mijn plank zwemmen."

"Schrik heb ik niet gehad, maar je moet me dat niet vragen om bij een grote witte haai te doen. Toen ik hem beet had, heb ik hem over de rotswand gegooid. Eigenlijk heb ik gedaan wat ik dagelijks doe, als vastgoedmakelaar. Dan zorg ik ervoor dan mensen op een andere locatie terechtkomen. Nu heb ik dat met een haai gedaan." (lacht)

"Ik had nooit gedacht dat ik zoveel aandacht zou krijgen voor het redden van een haai."

Meest gelezen