"Het gaat niet goed met me", zegt Harvey Weinstein, terwijl politie in Londen en New York onderzoek voert

Harvey Weinstein heeft voor de camera gereageerd op de beschuldigingen van seksueel misbruik van tientallen vrouwen. Zijn broer Bob noemt hem intussen "een erge zieke man". Zowel de politie in New York als in Londen voert een onderzoek.

"Weet je wat? We maken allemaal fouten. Ik hoop op een tweede kans." Zo heeft Weinstein buiten voor het huis van zijn dochter in Los Angeles voor de camera gereageerd op de beschuldigingen van seksueel misbruik die nu al tientallen actrices tegen hem hebben geuit. "Het gaat niet goed met me, maar ik probeer", ging hij voort. "Ik heb hulp nodig."

Eerder op de dag had de politie van Los Angeles een bezorgd telefoontje van zijn dochter gekregen die zei dat haar vader neerslachtig en suicidaal was. Toen de politie ter plekke kwam, bleek het om een familieruzie te gaan, zo weet NBC News.

Harvey heeft bewezen dat hij een leugenaar van wereldklasse is

Broer Bob Weinstein

Broer Bob Weinstein noemt Harvey intussen "een erg zieke man". "Ik heb hem aangeraden onmiddellijk professionele hulp te zoeken want hij heeft die dringend nodig. Hij zei me dat hij zou weggaan voor hulp, maar dat moet hij nog doen."

"Hij heeft bewezen dat hij een leugenaar van wereldklasse is. In plaats van hulp te zoeken, geeft hij anderen de schuld. Zijn beweringen zijn
onwaar, van A tot Z."

Voorts laat zowel de politie in Londen als in New York weten dat ze aanklachten tegen Weinstein onderzoekt. In Londen gaat het om nieuwe klachten, aan de overkant van de Atlantische Oceaan nemen agenten een oud dossier opnieuw onder de loep. Tegelijk roepen ze slachtoffers van Weinstein op hun verhaal te doen.

Zwijggeld

Tot slot weet The New York Times dat de Weinstein Company al in 2015 wist dat Harvey Weinstein verschillende vrouwen zwijggeld had betaald nadat hij hen seksueel had lastiggevallen, aangerand of verkracht. Tot nu toe hield het bedrijf dat Harvey ooit samen met zijn broer Bob oprichtte altijd vol dat het niet op de hoogte was van zijn gedrag noch van zwijggeld.

Sowieso heeft de Weinstein Company Harvey inmiddels ontslagen. Ook zijn vrouw heeft hem verlaten.

Meest gelezen