Belgisch-Portugese illustrator wint prestigieuze prijs op Frankfurter Buchmesse

Fatinha Ramos heeft de Excellence Award gekregen op de Frankfurter Buchmesse. De Belgisch-Portugese illustrator wint de prijs voor haar tekeningen bij een kinderboek van kunstenaar Sonia Delaunay.

De zogenoemde Excellence Award in de categorie "original children's picture book" van de Global Illustration Awards: die prijs heeft Fatinha Ramos op de openingsavond van de Frankfurter Buchmesse gekregen, zowat het grootste evenement in de wereld van boeken.

Ramos wint de prijs voor haar tekeningen bij "A life of color", een kinderboek van kunstenares Sonia Delaunay waarin ze haar zoon meeneemt op een abstracte en kleurrijke reis door haar eigen werk. Het boek is uitgegeven door het Museum of Modern Art in New York en kreeg een vermelding in The New York Times.

Raakpunten

"De bekroning doet ongelooflijk veel deugd", zegt de Belgisch-Portugese illustrator die voor MO* Magazine tekent. "Het is een speciaal boek voor mij. Om het zo goed mogelijk te kunnen illustreren, ben ik op zoek gegaan naar wat ik met haar gemeen heb. We zijn allebei vrouw, allebei designers, we zijn allebei geëmigreerd en ze heeft zelfs een jaar in Portugal gewoond, vlak bij de plek waar ik vandaan kom."

"Die raakpunten maakten het makkelijker om de wereld van Delaunay binnen te stappen en illustraties te maken met respect voor haar werk, zonder mijn eigen stijl opzij te schuiven."

Reis rond de wereld

De komende weken maakt "A life of color" een kleine reis rond de wereld. Op 14 oktober houdt Ramos een signeersessies in het Centre Pompidou in Parijs. Vanaf 2 november maken het boek en de illustraties deel uit van de jaarlijkse groepstentoonstelling "The Original Art" van The Society of Illustrators New York.

Tot slot mocht Ramos enkele van haar eigen illustraties kiezen voor de groepstentoonstelling "Illustrating Life III 2017" in het Research Center of International Illustration in Peking in China.

Meest gelezen