Berlusconi en Poetin delen nu ook het bed, of toch het overtrek

De Russische president Vladimir Poetin is afgelopen weekend overladen met felicitaties en geschenken voor zijn 65e verjaardag. Het opvallendste cadeau kreeg hij van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi: een dekbedovertrek waarop beide mannen elkaar amicaal de hand schudden.

Vladimir Poetin vierde afgelopen weekend, op 7 oktober, zijn 65e verjaardag.  Op Twitter werd hij veelvuldig gefeliciteerd. De hashtag "Happy Birthday President" was die dag trending in Rusland, al vlooide de Britse BBC uit dat nogal wat van die online gelukwensen afkomstig waren van fake accounts.

Opvallender nog, en voor zover bekend niét fake, was het geschenk dat Poetin mocht ontvangen van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden, is bekend, zo mag ook blijken uit onderstaande foto's van de voorbije jaren.

AP2004

De vriendschap wordt nog extra in de verf gezet door dit donsdeken met daarop een foto-afdruk van beide mannen die elkaar amicaal de hand schudden: Berlusconi's verjaardagscadeau voor Poetin.

Berlusconi zou op het idee voor het geschenk zijn gekomen door een bed dat hij jaren geleden zelf van Poetin cadeau zou hebben gekregen. Een veelbesproken bed, want het kwam ter sprake toen Berlusconi betrokken was in een seksschandaal.

Meest gelezen