imago/Christian Ohde

Bitcoin voor het eerst meer dan 5.000 dollar waard

De virtuele munt bitcoin zet zijn gestage opmars voort. De koers gaat vandaag voor het eerst boven de 5.000 dollar. 

Na een sterke zomer had de bitcoin het even niet onder de markt. Begin vorige maand verbood China om geld op te halen via de uitgifte van virtuele munten. Dat duwde de koers van de bitcoin zo’n 30 procent lager. Ook de uitspraak van de topman van de Amerikaanse bank JPMorgan Jamie Dimon hielp de koers niet vooruit. Dimon noemde de bitcoin regelrechte fraude en een zeepbel die zal barsten.

Maar het was maar een tijdelijke dip. China heeft zijn strenge regels voor virtuele munten opnieuw versoepeld. En een andere Amerikaanse bank, Goldman Sachs, zal onderzoeken hoe ze haar zijn klanten kan helpen in bitcoins te beleggen. Dat maakt het enthousiasme over de virtuele munt opnieuw groter. De bitcoin is nu voor het eerst meer dan 5.000 dollar waard. In december vorig jaar was dat nog minder dan duizend dollar.

Meest gelezen