© PPE/WV

Blokker verkoopt Intertoys aan Britse investeerder

Winkelketen Blokker verkoopt zijn speelgoedwinkels Intertoys aan de Britse investeerder Alteri. Dat is vandaag bekendgemaakt. Ook alle winkels van Bart Smit en Toys XL neemt Alteri over. Financiële details zijn niet meegedeeld.

De speelgoedketen Intertoys gaat, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL, over naar Alteri. Ook de ongeveer 4.000 personeelsleden gaan over. Intertoys werd in 1976 opgericht in het Nederlandse Gouda, en baat ongeveer vijfhonderd winkels uit in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

In België heeft Intertoys een vijftal vestigingen, vooral in Vlaanderen. Bart Smit heeft een dertigtal winkels in Vlaanderen, en nog eens tien in Brussel, en Wallonië. 

Toys XL is niet aanwezig in ons land. Halverwege vorig jaar werd bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot het merk "Intertoys". 

Deze reorganisatie is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland, en de Bart Smit-winkels in België na. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar aangepast naar Intertoys.

Blokker Holding en Alteri verwachten de overeenkomst voor eind november af te ronden. Wel dienen de mededingingsautoriteiten zich nog uitspreken over de deal, en er wordt ook nog gewacht op advies van de ondernemingsraad van Blokker Holding.

Meest gelezen