Represented by ZUMA Press, Inc.

Heerlijke nazomer op komst: het kwik stijgt tot 23 graden 

Afgelopen weken was het weer fris en nat, maar daar komt dit weekend verandering in. Vanaf vrijdagavond kan u genieten van warm en zonnig weer. Het belooft een fijn nazomerweekend te worden. 

Vandaag blijft het nog wisselend bewolkt en meestal droog, met maxima tussen 12 en 17 graden. Vanavond is in het zuidoosten van België nog motregen mogelijk en daalt het kwik naar 9 tot 13 graden, volgens het KMI. 

Vrijdag wordt het al mooier weer. Dan stijgt het kwik en liggen de maxima tussen 19 en 21 graden in Laag-België en tussen 15 en 18 graden in de Ardennen. Vrijdag is het droog, in de namiddag komt er wat bewolking. Maar vanaf vrijdagavond trekt de hemel helemaal open en kan u starten met genieten. Al kunnen in de Ardense valleien nog nevel en mist gevormd worden. De minima liggen tussen 8 en 13 graden.

Het kwik klimt dit weekend tot 22 à 23 graden

Tijdens het weekend laat de zomer zich nog een laatste keer zien en wordt het weer heerlijk warm met veel zon. U kan genieten van een zomers weekend met het kleurenpalet van de herfst.

Zaterdag begint op de meeste plaatsen nog grijs, maar al snel breekt de zon door. De maxima stijgen tot 17 à 18 graden in de Ardennen, 19 graden aan de kust en 21 of 22 graden in het binnenland.

Ook zondag en maandag wordt het overwegend zonnig en relatief warm voor de tijd van het jaar. Het kwik klimt tot 22 à 23 graden.

Dinsdag is de ‘Indian summer’ al voorbij. Er wordt opnieuw meer bewolking verwacht en is er kans op neerslag. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden. Woensdag en donderdag wordt het vaak bewolkt met af en toe lichte regen. Het blijft wel zacht met maxima tot 19 of 20 graden in het centrum van het land.

U weet dus wat u dit weekend te doen staat. Genieten van een zalig zomers weekend in oktober voor die koude, donkere wintermaanden aanbreken

© James Kirkikis - creative.belgaimage.be

Meest gelezen