BELGA/MAETERLINCK

Ikea verkoopt nu ook zonnepanelen

De Zweedse meubelketen Ikea gaat vanaf vandaag zonnepanelen verkopen in ons land. Eerst online, en vanaf eind januari ook in de acht Belgische winkels van Ikea. Dat zal goedkoper gebeuren dan de concurrentie, verzekert Ikea.

België is daarmee het vijfde land wereldwijd waar Ikea de zonnepanelen gaat verkopen, na het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nederland en Zwitserland.

Ikea kiest er voor de panelen ook in België op de markt te brengen omdat ons land "hoge elektriciteitsprijzen kent, in combinatie met veel mensen die hun eigen woning bezitten", zegt Catherine Bendayan, CEO van Ikea België.

Ikea ziet voldoende vraag in ons land en wil "met een betaalbaar aanbod" zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken. 

Ikea werkt niet alleen

Ikea gaat samenwerken met de internationale speler Solarcentury. Ikea zal de panelen online, en in de winkels aanbieden, maar Solarcentury zal instaan voor een huisbezoek, de uiteindelijke installatie en administratie. De van oorsprong Britse firma gaat daarvoor in zee met een netwerk van lokale installateurs. 

Op hoeveel verkochte installaties Ikea mikt, wil het niet kwijt. "Het is een nieuwe markt voor ons. We doen dit niet alleen om zaken te doen. Het maakt deel uit van ons groene beleid. We wilen zonnepanelen betaalbaar en simpel voor iedereen maken", aldus Bendayan.

Ikea stelde het aanbod voor aan de eigen 4.000 Belgische medewerkers, en kreeg 500 geïnteresseerde kandidaten. "We verwachten veel interesse", aldus nog de CEO van Ikea België. Ikea wil wereldwijd de grootste speler worden in de verkoop van zonnepanelen.

Meest gelezen