M3 Oficjalnie

De Poolse versie van K3: zoek de zeven verschillen

Studio 100 reageert verrast op een Poolse versie van K3, My3 genaamd. Het bedrijf was betrokken bij het project, maar vindt een regelrechte kopie van Klaasje, Hanne en Marthe niet helemaal kunnen. Studio 100 plant voorlopig geen juridische stappen. "We gaan aan tafel zitten en eerst en vooral luisteren waarom ze zo enthousiast hebben gehandeld", klinkt het.  

Je kan er niet naast kijken: Natka (blond), Julka (zwart haar), Gefi (rood haar) lijken sprekend op Klaasje, Marthe en Hanne van K3. De meiden zijn op dezelfde manier gestyled en op hun jurken prijkt zelfs de typische K3-regenboog. De single "Mammaje" vertoont gelijkenissen met "10.000 luchtballonnen": op de coverfoto staat My3 voor een tros ballonnen.

Studio schrok hard, want ze zaten al rond de tafel met de initiatiefnemers van de Poolse K3. "Dat onze K3 zo zou worden gekopieerd is niet de bedoeling", zegt Anja Van Mensel van Studio 100 aan VTM Nieuws. "Je moet de formule niet copy-pasten. Polen is een ander land, een andere cultuur. Je moet altijd naar het lokale element zoeken."

Duitse en Zuid-Afrikaanse K3 was geen succes

In Duitsland probeerden ze tien jaar geleden het concept van K3 te vertalen naar Wir3, ook in samenwerking met Studio 100. Helaas, de mayonaise met Lina, Vera en Linda pakte niet. De meidengroep hield het in 2010 voor bekeken.   

Niels William, zowat de geestelijke vader van K3, probeerde het eerder in Zuid-Afrika met X4. 4, inderdaad: in plaats van een trio waagde William zich aan een versie met een kwartet. De meisjes Phia, Lola, Elle en Essy stopten na enkele jaren met het project.

Meest gelezen