ᴳᵁᴵᴸᴸᴬᵁᴹᴱ ᴮᴬᴿᴷᴴᵁYᴤᴲᴻ

Lindeboom in Namen is Boom van het Jaar

De titel van Belgische Boom van het Jaar 2017 gaat naar Le Tilleul du Vî Pays in Bioul, in de Naamse gemeente Anhée. De lindeboom haalde 1.701 stemmen en zal ons land nu vertegenwoordigen op de Europese verkiezing van Boom van het Jaar. Dat meldt de Fondation Wallonne pour la Conservation des Habitats, die de Waalse editie dit jaar organiseerde.

Le Tilleul du Vî is de grootste lindeboom (met kleine bladen) van het land, zegt de stichting. Hij doorstond eeuwen van klimatologische en historische gebeurtenissen en weet volgens de stichting tot op vandaag de lokale bevolking te boeien.

Voor de Belgische Boom van het Jaar komen afwisselend bomen uit Vlaanderen en Brussel of uit Wallonië en Brussel aan de beurt. Aan de wedstrijd hangt dit jaar een geldprijs van 2.500 euro vast.

De wedstrijd is gebaseerd op de Europese Boom van het Jaar-wedstrijd, die in 2002 voor het eerst georganiseerd werd in Tsjechië, met 15 deelnemende landen. De bedoeling is om de kennis en interesse voor bijzondere bomen te promoten.

Meest gelezen