Belga

Recordaantal bestuurders geflitst tijdens flitsmarathon, politie ontgoocheld

Tijdens de afgelopen flitsmarathon is een recordaantal bestuurders geflitst. Bijna 1,3 miljoen bestuurders werden gecontroleerd, meer dan 36.000 mensen reden te snel. Dat is bijna 3 procent van alle gecontroleerde voertuigen.

De vorige editie van de flitsmarathon was al een recordeditie en dit keer waren de resultaten nog slechter. 2,82 procent van de gecontroleerde voertuigen reed te snel. Vorige keer was dat nog 2,48 procent. 107 mensen verloren hun rijbewijs omdat ze te snel reden.

De politie reageert ontgoocheld: "Alle grote middelen werden gemobiliseerd om de flitsmarathon bij een groot publiek bekend te maken en dan krijgen we dit resultaat. Dat is zeer betreurenswaardig", zegt Koen Ricour, hoofdcommissaris van de federale wegpolitie.

Meest gelezen