AFP or licensors

"Wilders is als een vrouw die lelijk wil zijn om niet bemind te worden" vs "Heeft Rutte ooit een vrouw gehad?"

Tijdens een debat over het Nederlandse regeerakkoord hebben VVD-leider Mark Rutte en zijn PVV-rivaal Geert Wilders elkaar een speldenprikje uitgedeeld over vrouwen. Rutte vergeleek Wilders met een vrouw die lelijk wil zijn om niet bemind te worden. Rutte reageerde daarmee op het verwijt van Wilders dat hij niet mocht meedoen aan de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Nederland.

De aanvaring gebeurde in de Tweede Kamer tijdens een debat over het regeerakkoord van de nieuwe coalitie.

De PVV wil met haar standpunten en opvattingen eigenlijk worden afgewezen, aldus Rutte. "Wilders is wat dat betreft een beetje een vrouw die eigenlijk helemaal niet bemind wil worden en daarom ook zichzelf zo onaantrekkelijk mogelijk voordoet."     

Wilders reageerde meteen. "Wie zegt dit? Heel Nederland weet nog niet eens of de heer Rutte ooit een vrouw heeft gehad." Rutte erkende. "Ook waar. Dat ze dat niet weten."

Meest gelezen