Belga

Tientallen doden door felle regen in Vietnam

In het noorden en het centrum van Vietnam zijn zeker 37 mensen om het leven gekomen bij overstromingen en landverschuivingen. Het heeft de afgelopen dagen uitzonderlijk veel geregend in Vietnam. Duizenden huizen staan onder water. 

Meer dan 16.000 huizen in het noorden en het centrum van Vietnam staan onder water. 1000 of meer huizen zijn verwoest. En er zijn nog tientallen mensen vermist, reddingswerkers zijn op zoek naar hen. In de noordelijke provincie Ninh Binh worden 200.000 mensen geëvacueerd. 

De oorzaak is een tropische depressie die gisteren over Vietnam getrokken is, met zware regen als gevolg. Dat gebeurt wel vaker in die regio, maar volgens de minister van landbouw was het al tien jaar geleden dat het nog zo hard geregend had in een korte tijd. En volgende de voorspellingen komt er nog meer regen aan. 

Vietnam is erg gevoelig voor stormen en overstromingen. Elk jaar komen daarbij honderden mensen om het leven.

Meest gelezen