Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump duidt nieuwe minister van Binnenlandse Veiligheid aan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de 45-jarige Kirstjen Nielsen benoemd als nieuwe minister van Binnenlandse Veiligheid. Zij volgt de gepensioneerde generaal John Kelly op, die in juli zijn ministerpost inruilde voor die van stafchef van het Witte Huis na het ontslag van Reince Priebus.

Kirstjen Nielsen was op het ministerie van Binnenlandse Veiligheid al stafchef onder John Kelly. De experte in nationale veiligheid volgde de gewezen generaal op toen die de overstap maakte naar het Witte Huis, en werd er adjunct-stafchef van president Trump. Nu keert ze terug naar het department Homeland Security, maar komt deze keer aan het hoofd te staan.

Onder Homeland Security vallen onder meer de de Secret Service, de kustwacht, de douane, de immigratiedienst en rampenbestrijding. Het ministerie werd opgericht in de nasleep van de aanslagen in New York op 11 september 2001.  

Meest gelezen