Vrachtwagen met 30 ton aardappelen gekanteld in Brugge

Op een afrit van de Bevrijdingslaan in Brugge is een vrachtwagen gekanteld. Door het ongeval is de lading van maar liefst 30 ton aardappelen op het wegdek terechtgekomen. Dat bevestigt de lokale politie van Brugge. De bestuurder raakte niet gewond.

Rond 14.30 uur wilde een trucker de Bevrijdingslaan verlaten. Bij het rijden kwam de vrachtwagen wellicht met een wiel in de berm terecht, waardoor de bestuurder de controle over zijn voertuig verloor. De lading van 30 ton aardappelen ligt verspreid over de oprit van de Bevrijdingslaan. De politie heeft een plaatselijke omleiding voorzien.     

Het is nog niet duidelijk hoe lang het zal duren om de aardappelen te verwijderen en de vrachtwagen te takelen. Volgens de politie kwam de betrokken firma om 16 uur zelf ter plaatse om de aardappelen op te ruimen.

Meest gelezen