AFP or licensors

Zaag gevonden in moordzaak Zweedse journaliste Kim Wall

Deense speurders hebben een zaag opgevist uit de zee, ten zuiden van Kopenhagen. Mogelijk is die zaag gebruikt in de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall. Die verdween in augustus, na een tocht in de duikboot van de Deense uitvinder Peter Madsen.

De zaag werd gevonden op een plek die volgens de speurders op de route lag van de duikboot van Peter Madsen. Het werktuig wordt nu onderzocht, om na te gaan of het een rol gespeeld heeft in het overlijden van Kim Wall.

De Zweedse journaliste ging begin augustus aan boord van de experimentele duikboot van Peter Madsen. Een dag later bleek ze vermist. Madsen beweerde eerst dat hij Wall levend aan land had gebracht, maar de Deense politie opende al snel een moordonderzoek tegen de excentrieke uitvinder.

Afgelopen weekend werden het hoofd en de benen van Wall teruggevonden in zee. Eerder was al haar romp opgevist. Peter Madsen beweert dat Kim Wall een ongeval heeft gehad aan boord van de duikboot, en dat hij haar "een graf op zee" gegeven heeft. 

Meest gelezen