Video player inladen...

"Peeters in het midden van het bed? Hij neemt vaak het boekje van het linkernachtkastje"

Tom Meeuws (SP.A) ziet samenwerking mogelijk tussen enerzijds de lijst "Samen" van SP.A en Groen en anderzijds de CD&V van Kris Peeters. Dat liet hij verstaan in "Terzake". 

Als "Samen" na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar het initiatief zal krijgen in Antwerpen, zal de lijst hoe dan ook een coalitiepartner moeten vinden. Het extreemlinkse PVDA wordt alvast niet uitgesloten, liet lijsttrekker Wouter Van Besien verstaan. "Wij vinden niet dat die partij zich buiten de democratie zet zoals het Vlaams Belang dat wel doet."

Maar Tom Meeuws - derde op de lijst - ziet naar eigen zeggen ook andere opties. Hij kijkt in de richting van de christendemocraten. "Ik merk dat Kris Peeters zegt dat hij in het midden van het bed ligt, maar hij neemt toch heel veel het boekje aan de linkerkant op het nachtkastje bij ons. Hij zegt allemaal dingen die wat haaks staan op  het beleid dat daar gevoerd is. Hij wil nu plots een groen Park Spoor Oost, hij verzet zich tegen privatisering van de zorg. Dat vinden wij fantastisch."

Beels over veiligheid: "Als praten niet meer helpt, moeten we kordaat optreden"

Jinnih Beels staat als onafhankelijke op de tweede plaats van de lijst "Samen". Zij heeft 16 jaar lang een leidende functie gehad binnen de politie. "Maar ik wil absoluut niet diegene zijn die gaat beweren dat ik alles weet over veiligheid. Het is wel een meerwaarde."

Beels pleit voor een veiligheidsaanpak "waarbij de weegschaal evenwichtig is". "Ik ben voorstander van preventieve maatregelen. Maar als praten niet meer helpt, ben ik de eerste om te zeggen dat we kordaat moeten optreden. Mensen hebben rechten, maar ook plichten. Het is nu aan ons om dat op een laagdrempelige manier om dat aan alle Antwerpenaren duidelijk te maken."

Meest gelezen