Foto Mario Nap

8 jaar cel voor Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer

De Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer moet acht jaar naar de cel voor de invoer van zo'n 470 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Dat heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen beslist. Masmeijer is vooral bekend van de programma's Dinges en de Holidayshow. 

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer veroordeeld tot acht jaar cel en 48.000 euro boete voor zijn aandeel in de invoer van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Hij stond samen met nog 46 andere beklaagden terecht in drie samenhangende drugsdossiers, waarin celstraffen tot tien jaar werden uitgesproken.

Spilfiguur in die dossiers was een Portugese Antwerpenaar die in 2012 al veroordeeld werd tot 24 maanden cel voor een cocaïne-uithaling in de haven en die nu tien jaar cel kreeg. Hij bemiddelde bij uithalingen of voerde ze zelf uit en werd veelvuldig gecontacteerd door drugsbendes.

Frank Masmeijer, die in de jaren 80 en 90 onder meer de Holidayshow en Dinges presenteerde op de Nederlandse televisie, werd door één van die bendes ingeschakeld om in oktober 2014 467 kilo cocaïne, verstopt in een pallet bananen, te gaan ophalen in de haven. Masmeijer vroeg zijn neef mee, die in de haven werkte. Ze reden met een gehuurde bestelwagen van een fruitbedrijf uit Wijnegem naar de kaai, maar kregen het pallet niet mee.   

De bende kon het geknoei van Masmeijer niet waarderen en een dag later werd hij in de Carrettestraat in Merksem het ziekenhuis in gemept. Masmeijer probeerde de ware reden van het pak slaag te verbergen door aangifte te doen van een poging tot carjacking, maar de federale politie hield de bende toen al in de gaten en wist hoe de vork aan de steel zat.

De rechtbank heeft nu de onmiddellijke aanhouding bevolen van Frank
Masmeijer. 

Meest gelezen