imago/Sven Simon

Hoofd van Amazon Studios geschorst na beschuldigingen over aanranding

Ook Amazon Studios komt nu in opspraak door het Weinstein-schandaal. Roy Price, het hoofd van Amazon Studios, is geschorst na een melding van seksuele aanranding. Een andere topman van het bedrijf zou geen actie ondernomen hebben toen de actrice Rose McGowan hem had verteld dat ze door Harry Weinstein was verkracht. 

Nu enkele actrices het aangedurfd hebben om hun verhalen over misbruik door producer Harry Weinstein openbaar te maken, komen ook andere figuren uit de filmindustrie in opspraak.  

Roy Price, de topman van Amazon Studios is geschorst na klachten over seksuele aanranding van televisieproducer Isa Hackett. Price zou haar oneerbiedige voorstellen gedaan hebben in 2015. Het Weinstein schandaal bracht haar ertoe om nu met haar verhaal naar buiten te komen. Ze zou het voorval destijds ook aan de bazen van Amazon gemeld hebben, maar die namen geen verdere stappen. Ook Jeff Bezos, een andere Amazon-topman kwam donderdag in opspraak. Actrive Rose McGowan had hem verteld dat Harvey Weinstein haar had verkracht, maar hij zou haar niet geloofd hebben omdat er geen bewijzen waren

Amazon Studios liet weten dat ze de samenwerking met The Weinstein Company zullen herzien. 

Meest gelezen