BELGA/LALMAND

Buschauffeur "straft" leerlingen voor "belletjetrek" en rijdt 5 km door zonder te stoppen

De Lijn onderzoekt klachten van een aantal ouders over een buschauffeur in Vlaams-Brabant. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man was het zo beu dat leerlingen de bus lieten stoppen zonder uit te stappen dat hij hen zonder te stoppen meteen aan de eindhalte afzette.

Leerlingen die op de bus op het belletje duwen om uit te stappen maar uiteindelijk toch blijven zitten, het gebeurt wel vaker. Maar een buschauffeur in Leefdaal was de situatie duidelijk meer dan beu. Toen het woensdagmiddag opnieuw gebeurde in Leefdaal, was voor hem de maat vol. Hij besloot om twaalf haltes over te slaan en de leerlingen op zijn bus meteen af te zetten aan de laatste halte op zijn traject, 5 kilometer verderop. Daardoor moesten 30 schoolkinderen hun ouders of grootouders bellen om opgehaald te worden.

Donderdagochtend liepen bij De Lijn Vlaams-Brabant de eerste klachten binnen. "We zijn die meteen beginnen te onderzoeken en hebben intussen ook gepraat met de buschauffeur in kwestie", zegt Joachim Nijs van De Lijn. "De man heeft zijn versie van de feiten gegeven en hij heeft bevestigd dat er al meermaals belletjetrek was gespeeld op zijn bus. Maar hij beseft ook dat zijn reactie absoluut niet gepast was. We gaan ons dus zo vlug mogelijk  verontschuldigen bij de mensen die al een klacht hebben ingediend, we doen dat schriftelijk of telefonisch."

Meest gelezen