Facebook/Linkin Park

Linkin Park post Carpool Karaoke-filmpje met overleden zanger Chester Bennington

Een vrolijk Carpool Karaoke-filmpje met leadzanger Chester Bennington van Linkin Park is met toestemming van zijn familie en zijn bandleden gepubliceerd op Facebook. Het was opgenomen op 14 juli, zes dagen voor Chester Bennington zelfmoord pleegde.

Op de Facebook-account van Linkin Park is een filmpje gepost waarop Chester Bennington, de leadzanger van Linkin Park, vrolijk meedoet aan een Carpool Karaoke-aflevering van Apple Music. De 23 minuten durende aflevering is gratis te bekijken. Ze is gepubliceerd met de toestemming van de bandleden en Bennington's familie, en opgedragen aan zijn nagedachtenis.

Het filmpje is opgenomen op 14 juli van dit jaar. Zes dagen later werd zijn lichaam gevonden in een huis in LA County. Bennington (41) had zelfmoord gepleegd.

In het filmpje rijden Bennington en zijn bandleden Mike Shinoda en Joe Hahn samen met comedian Ken Jeong rond in Los Angeles. Ze zingen onder meer hun eigen hits Numb, In the End en Talking to Myself. Een lachende Bennington zingt ook mee met songs van Aerosmith, Red Hot Chili Peppers en Lynyrd Skynyrd. Er worden grapjes gemaakt, Bennington nodigt de comedian uit om lid te worden van de band, en vertelt hoe de typische schreeuw ontstond die zijn handelsmerk werd. 

Carpool Karaoke is een waanzinnig populair onderdeel van "The Late Late Show with James Corden". Daarin rijdt James Corden rond met moeilijk te strikken gasten zoals Michelle Obama of Selena Gomez, en tijdens het interview zingen ze spontaan mee met de nummers die Corden inzet, wat heerlijke beelden oplevert. Vorig jaar kocht Apple Music de rechten van de formule. Hun filmpjes hebben wisselende presentatoren, en combineren vaak muzikanten uit totaal verschillende muziekstijlen. Apple Music wil met de filmpjes zijn streamingdienst promoten. 

Wie vragen heeft rond zelfmoord, kan contact opnemen met de Zelfmoordlijn op 1813 of via zelfmoord1813.be

Meest gelezen