Videospeler inladen...

Dodentol bosbranden Californië loopt op tot 31

 Er zijn al minstens 31 mensen omgekomen bij de bosbranden in de Amerikaanse staat Californië die nu al een week woeden. Volgens de overheden gaat het om de dodelijkste bosbrand in de westelijke staat. Er worden nog honderden inwoners vermist. 

Het meest aantal dodelijke slachtoffers viel in Sonomo County, ten noorden van San Francisco. Daar lieten minstens 17 mensen het leven en worden nog 400 mensen vermist, weet de Washington Post. Al meer dan 190.000 hectare ging in vlammen op. In de stad Santa Rosa zijn bijna 3.000 woningen vernield.

Het aantal dodelijke slachtoffers komt nu al overeen met het aantal slachtoffers van de brand in 1933 en de autoriteiten verwachten dat dit nog fel zal oplopen. Het nationaal weerinstituut had wel enigszins goed nieuws: de wind zou gaan liggen waardoor het vuur gemakkelijker te bestrijden zal zijn door de brandweerdiensten. Al zal er zondag opnieuw sterke wind opsteken.  

Meest gelezen