Kate Winslet: "Nee, doe dat niet. Zet dat lied af!"

Het had iets weg van Bart De Wevers "Zet die ploat af!", toen Kate Winslet in een recent interview met BBC Radio 1, ter promotie van haar film "The mountain between us", er nog eens opmerkzaam op gemaakt werd dat ze ooit in de Britse hitparades gestaan had. Dat was in december 2001, met de ballade "What if". Maar Winslet wilde duidelijk liever niet aan haar zangprestatie van toen herinnerd worden, zo bleek snel.

Toen interviewer Greg James de single immers ter sprake bracht, reageerde Winslet spontaan met: "I really do hate you." Daarna legde ze uit dat het lied een idee was van de producers van de animatiefilm "Christmas carol: the movie", die het hoofdpersonage, waaraan ze haar stem verleende, een liedje wilden doen zingen: "Ik kan een beetje zingen, zei ik, en als jullie dat willen, dan wil ik het wel proberen. Als jullie het rotslecht vinden, dan zal ik dat niet erg vinden. Gooi het dan maar in de vuilbak. Het bleek goed genoeg om op single uit te brengen, vonden zij. Iets wat ik belachelijk vond."

"Mijn voorwaarde was dat de opbrengsten naar een goed doel voor kinderen zou gaan. Waarmee akkoord gegaan werd. Maar dat werd niet uitgespeeld toen de single een hit werd. Het was eerder van: "Kate Winslet staat aan het begin van een zangcarrière.""

James zette daarna het lied op. Een zuchtende Winslet: "Dit is verschrikkelijk. Deze shit haalt mijn echtgenoot uit, om me uit te lachen, op momenten, tijdens gezinsvakanties bijvoorbeeld, dat ik het lied zeker niet wil horen."

"Oh nee, alstublieft. Zet dat af! Zet dat af! Komop, zet dat af! (Fluisterend) Zet dat af. Mezelf zien spelen op het scherm vind ik al erg. Mezelf zien zingen op een scherm, dat is het ergste."

"Soms tijdens een restaurantbezoek denkt de eigenaar: "Ze zal het wel geweldig vinden als we haar plaat nu beginnen spelen." Dat is dan "What if" of het lied uit "Titanic". Of als ik een hotelbar binnenstap en er is daar een pianist aanwezig. Die knipoogt dan en begint die nummers te tokkelen. Ach, ik zou er dankbaar voor moeten zijn. En dat ben ik ook wel. Maar ik kan niet geloven dat jij me dit nu ook aangedaan hebt."

Hier beneden kunt u een fragment uit het interview bekijken:

Meest gelezen