Mexicaanse soapacteur slaat reporter in het gezicht op rode loper

Op je paasbest gekleed zijn, je mooiste glimlach opzetten, vriendelijk antwoorden. Dat zijn wellicht de belangrijkste kenmerken om je op een rode loper van welke festiviteit dan ook van je meest publicitaire kant te laten zien. Maar dat zag de Mexicaanse soapacteur Eduardo Yañez toch enigszins anders, toen hij dinsdag de rode loper van een Hollywood-evenement bijwoonde. Niet gediend door een aantal vragen, sloeg hij de interviewer recht in het gezicht.

Reporter Paco Fuentes van het Spaanstalige televisienetwerk Univision wilde iets meer weten over de gespannen relatie tussen Yañez, een bekende soapacteur in Mexico met al diverse awards achter zijn naam, en zijn zoon Paco. Hun relatie is al een tijdlang verziekt, vooral na publiekelijke beschuldigingen van de zoon aan zijn vader.

Na een auto-ongeval is zoon Paco intussen met een GoFundMe-pagina gestart, om de kosten aan zijn auto te kunnen betalen. Toen Fuentes daarover een vraag stelde, antwoordde Eduardo Yañez eerst bits met: "Als je dan toch zo bekommerd bent om mijn zoon, stuur jij hem dan geld!" Toen de reporter hem erop wees dat het publiek deze informatie wel wilde weten, reageerde Yañez met een scheldwoord en een slag, recht in het gezicht van de reporter.

Fuentes klaagde achteraf over pijn aan zijn gezicht en een van zijn oren. Daarom bezocht hij het ziekenhuis en diende een klacht in tegen de acteur. De 57-jarige Yañez zelf verontschuldigde zich op Twitter en wees erop dat men van zijn privéleven moest afblijven:

Meest gelezen