VRT NWS

Nieuwe verdachte aanslagen 22 maart blijft in de cel

De uitbater van een doe-het-zelf-zaak die materiaal voor bommen zou geleverd hebben aan de daders van de aanslagen in ons land, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist.

Brahim T. moet nog zeker een maand langer in de cel blijven, in het onderzoek naar de aanslagen in ons land. Hij zou materiaal verkocht hebben aan de terroristen die op 22 maart aanslagen pleegden in Zaventem en Brussel. De man van 39 werd begin deze week opgepakt. De politie deed toen elf huiszoekingen in het kader van het onderzoek naar de aanslagen, onder meer ook in de doe-het-zelf-zaak op de Stalingradlaan in Brussel. Drie andere verdachten die waren opgepakt, zijn weer vrijgelaten. Brahim T. is onder meer in verdenking gesteld van mededaderschap van de aanslagen.

Hij verkocht gewoon enkele plastic vaten zwavelzuur aan personen die hij niet kende

Advocaat Brahim T.

De advocaat van Brahim T. zegt dat hij alles ontkent. "Hij verkocht gewoon enkele plastic vaten zwavelzuur aan personen die hij niet kende", zegt de advocaat.  Die personen zou Ibrahim El Bakraoui zijn, één van de daders van de aanslag op de luchthaven, en Osama Krayem, de man die zich moest opblazen in de metro, maar dat uiteindelijk niet deed. "In de Max Roosstraat in Schaarbeek, het safehouse van waaruit de terroristen naar de luchthaven vertrokken, is er ook een veel grotere hoeveelheid zwavelzuur gevonden dan er is verkocht in de doe-het-zelf-zaak", zegt de advocaat. "Dit was een dermate kleine hoeveelheid zwavelzuur,  waardoor Brahim geen argwaan kreeg." 

Meest gelezen