MBE-Photography

Vogelgriep op pluimveebedrijf in Zeeland

Op een kippenbedrijf in Tholen in Zeeland in Nederland zijn 42.000 legkippen geruimd nadat een milde variant van het vogelgriepvirus was vastgesteld. 

 

Op een pluimveebedrijf in de Zeeuwse gemeente Tholen, bij Bergen-op-Zoom, in Nederland, is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een milde variant van het H5-virus. De meer dan 40.000 legkippen worden afgemaakt en in een straal van 1 kilometer rond het bedrijf geldt een transportverbod van onder meer pluimvee, eieren en mest. Dat is verplicht omdat het virus kan muteren tot een zeer besmettelijke en dodelijke variant.

"In België worden voorlopig geen extra maatregelen genomen", zegt Katrien Stragier van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid. In ons land werd in juni voor het laatst vogelgriep vastgesteld. De strenge maatregelen voor de besmette bedrijven zijn intussen opgeheven. Maar omdat het virus nog af en toe in andere Europese landen opduikt, zijn nog altijd een aantal preventiemaatregelen van kracht.  

Meest gelezen