"Universal nation" van Push voert opnieuw The Greatest Switch van Studio Brussel aan

Voor het tweede jaar op rij staat "Universal nation" van Push bovenaan The Greatest Switch van Studio Brussel. Het nummer laat "The first rebirth" van Jones & Stephenson en "Synrise" van Goose achter zich.

24 uur lang de beste dance classics aller tijden: dat was dit jaar het concept van The Greatest Switch op Studio Brussel. Even voor 18 uur vanavond was het de beurt aan de nummer 1 van de lijst.

Die eer was net als in 2016 voor "Universal nation" van Push. Dat nummer kwam The Greatest Switch in 2008 op plaats 32. Sindsdien klom het jaar na jaar hoger tot het vorig jaar de eerste plek bereikte.

"The first rebirth" van Jones & Stephenson eindigde op de tweede stek, "Synrise" van Goose moest genoegen nemen met plaats 3. De top 3 is daarmee voor het eerst volledig Belgisch.

Belgen doen het sowieso goed in The Greatest Switch. Met 45 vermeldingen zijn ze goed voor 20 procent van de lijst die alles samen 300 nummers telt. Met 7 nummers is Netsky de meest vertegenwoordigde Belg. Goose volgt met 6 platen. De meeste noteringen tout court zijn voor Daft Punk met 11 nummers.

De top 10:

  1. "Universal nation" - Push
  2. "The first rebirth" - Jones & Stephenson
  3. "Synrise" - Goose
  4. "Domino" - OXIA
  5. "Sky and sand" - Paul & Fritz Kalkbrenner
  6. "La rock 01" - VITALIC
  7. "Born slippy (NUXX)" - Underworld
  8. "Housewife" - Daan
  9. "The house of house" - CHERRYMOON TRAX
  10. "The man with the red face" - LAURENT GARNIER

De volledige lijst kan u nalezen op de website van Studio Brussel.

Meest gelezen