Autobouwer Tesla zet honderden mensen aan de deur

De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft deze week honderden werknemers aan de deur gezet. Volgens de directie het gevolg van de jaarlijkse evaluatie van de werknemers.

Het exacte aantal werknemers dat de Amerikaanse producent van elektrische wagens de laan uitstuurt, is niet duidelijk. Maar het aantal zou tussen de 400 en de 700 werknemers liggen. Daarbij zijn ook ingenieurs, managers en andere hogere kaderleden. In een mail laat de directie van Tesla weten dat dit een normale bedrijfsprocedure is na een jaarlijkse evaluatie van de werknemers. Het bedrijf zegt ook dat ze nog voortdurend mensen aanneemt en er bijna 2.000 openstaande vacatures zijn.

Zoals bij elk bedrijf, zeker bij één met 33.000 werknemers, resulteren evaluaties in het vertrek van werknemers

Directie Tesla

Het is het tweede negatieve economisch nieuws van de autobouwer in korte tijd. Vorige week maakte Tesla bekend dat het in het derde kwartaal slechts 260 auto’s van zijn Model 3 heeft kunnen bouwen. Amper één vijfde van de beoogde 1.500 auto’s die er nu al zouden moeten klaar zijn. Model 3 is het middenklasse model van Tesla en is een pak goedkoper dan de andere modellen.

Het beoogde aantal auto’s werd volgens de directie van Tesla niet gehaald omwille van productieproblemen. Ze ontkennen dat deze problemen de oorzaak zijn van de ontslagen werknemers.

Meest gelezen