Bart De Wever enige kandidaat voor N-VA-voorzitterschap

Bart De Wever is de enige kandidaat om zichzelf om zichzelf op te volgen als N-VA-voorzitter. Dat meldt de N-VA.  Er hebben zich geen uitdagers gemeld als kandidaat-voorzitter van de partij. De deadline voor het indienen van kandidaturen voor het voorzitterschap liep gisteren af.

De N-VA kiest volgende maand formeel een nieuwe voorzitter. Maar nu is al duidelijk dat er maar één kandidaat is om Bart De Wever op te volgen: De Wever zelf.  Of hij ook aan zijn vijfde termijn als N-VA-kopman mag beginnen, wordt op de partijraad van 18 november bekendgemaakt.

De burgemeester had begin vorige maand al gezegd dat hij kandidaat is om zichzelf op te volgen. En vandaag is bekend geworden dat hij geen uitdager krijgt. Bij zijn kandidaatstelling zei De Wever dat hij tot de Vlaamse en federale verkiezingen van 2019 wil aanblijven als partijleider.

De Wever, die sinds 2004 de N-VA leidt moest voor zijn kandidatuur wel de toestemming krijgen van de partijraad.  Die moest namelijk een uitzondering toestaan op de interne regel dat iemand na twee termijnen niet meer opnieuw kandidaat mag zijn om zichzelf op te volgen. De Wever gaat nu voor een vijfde termijn als voorzitter.

De procedure voor de voorzittersverkiezingen wordt nu officieel opgestart. Alle partijleden ontvangen op 6 november een uitnodiging om hun stem uit te brengen, per brief of elektronisch via de website van N-VA. De N-VA'ers kunnen nog tot 13 november voor De Wever stemmen, of zich onthouden. De uitslag wordt bekendgemaakt op de partijraad van 18 november, aldus N-VA.

Meest gelezen