Bob Weinstein probeert de meubelen te redden: "Business as usual bij de Weinstein Company"

Bob Weinstein ontkent de berichten in Amerikaanse media als zou het einde nabij zijn voor de Weinstein Company. De broer van Harvey Weinstein houdt vol dat de geldschieters nog steeds achter zijn productiehuis staan.

Het wangedrag van Harvey Weinstein heeft niet alleen grote gevolgen voor zijn eigen leven, ook de Weinstein Company davert op zijn grondvesten. Dat is het productiehuis dat hij in 2005 samen met zijn broer Bob Weinstein oprichtte.

Hoewel Bob zijn broer Harvey vrijwel meteen aan de deur zette toen de beschuldigingen van seksueel misbruik vorige week opdoken, lijkt het kalf voor de Weinstein Company verdronken. Zowel The New York Times als The Los Angeles Times weet uit goede bron dat de voornaamste geldschieters en schuldeisers eieren voor hun geld kiezen en gezonde delen van het productiehuis willen verkopen.

"Project runway"

Alles samen zou de Weinstein Company verschillende honderden miljoenen dollars waard zijn. Onder meer de televisieafdeling doet het goed met succesvolle programma's als "Project runway" dat ook bij ons op tv was te zien. Investeringsbank Goldman Sachs zegt alvast met zoveel woorden dat ze af wil van haar aandeel in die afdeling.

Het is onwaar dat de Weinstein Company een verkoop of sluiting overweegt

Bob Weinstein

In een officiële mededeling spreekt Bob Weinstein deze berichten formeel tegen. "Onze banken, partners en aandeelhouders staan volledig achter ons bedrijf", zegt hij. "Het is onwaar dat het bedrijf of de raad van bestuur een verkoop of sluiting van het bedrijf overweegt. Bij de Weinstein Company is het business as usual."

Dat laatste lijkt twijfelachtig gezien verschillende grote spelers inmiddels de stekker uit een geplande samenwerking met de Weinstein Company hebben getrokken. Zo heeft Apple een kruis getrokken over een serie die het met het productiehuis zou maken. Ook Amazon heeft dat gedaan, met grote gevolgen voor Matthias Schoenaerts die een kans om aan de zijde van Robert De Niro en Julianne Moore te acteren aan zijn neus ziet voorbijgaan.

Voorts is het doek gevallen over Weinstein Books. Dat is een samenwerking tussen de Weinstein Company en Perseus, een dochteronderneming van uitgeverij Hachette. Die laat in een mededeling weten dat het de activiteiten van Weinstein Books stopzet. Het zal zelf alle boeken die nog op stapel stonden uitgeven.

Meest gelezen