Shanghaiist

Chinees museum zet racistische tentoonstelling stop

Het Hubei Provincial Museum in de Chinese stad Wuhan heeft een tentoonstelling stopgezet, na klachten van racisme. In de tentoonstelling werden foto's van dieren gekoppeld aan die van zwarte Afrikanen. 

De tentoonstelling, getiteld "This Is Africa", bestond uit een reeks diptieken, die elk een foto bevatten van een Afrikaanse persoon, gekoppeld aan het gezicht van een wild dier. Zo werd de foto van een kind met zijn mond wijd open gekoppeld aan die van een mensaap. Andere werken omvatten onder meer foto's van bavianen en jachtluipaarden. 

De tentoonstelling werd uiteindelijk verwijderd na klachten van Afrikanen, onder wie inwoners van China, getuigde de curator. Alle foto's werden genomen door Yu Huiping, een bouwmagnaat die meer dan 20 keer naar Afrika is gereisd. In het verleden heeft Huiping, die ook vice-voorzitter is van de Hubei Photographers Association, verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk.

Meest gelezen