Einde van een droom: Amazon schrapt reeks met Schoenaerts en De Niro

Een enorme domper moet het zijn voor Matthias Schoenaerts. De televisiereeks waarin hij zou samenspelen met Robert De Niro, is geschrapt. Einde verhaal, vindt Amazon. En da's allemaal in de nasleep rond de seksschandalen rond  Harvey Weinstein en een topman van Amazon zelf. 

Afgelopen dagen viel het ene na het andere dominosteentje na het uitbreken van het seksschandaal rond Harvey Weinstein, tot voor kort één van de machtigste filmproducers in Hollywood. Wie aan de man gelinkt was of is, distantieert zich er nu van. En dat is net wat nu ook is gebeurd. 

Weinsteins bedrijf (The Weinstein Company) zou een boel  geld stoppen in de reeks, met onder meer Robert De Niro, Julianne Moore en Matthias Schoenaerts.  Streaminggigant Amazon zou de reeks opnemen en produceren (in 2018) én zelf ook uitzenden (in 2019 waarschijnlijk).  Maar Amazon schrapt het hele project, mogelijk ook al omdat één van de eigen toplui, Roy Price, van de week genoemd is in een  mogelijke aanrandingszaak. 

"Er was een budget van maar liefst 160 miljoen euro voorzien voor de reeks. Er was zelfs al 40 miljoen daarvan opgesoupeerd, voor scenario's en preproductie. Maar die zijn dus verdwenen nu", zegt filmjournalist Ward Verrijcken.

Voor Matthias Schoenaerts is dit een drama, zou je denken. Maar, neen, eigenlijk niet. "Matthias heeft net met Roberd Redford en Jane Fonda gespeeld en hij heeft al films opgenomen met Colin Firth en Jennifer Lawrence. Dramatisch is het niet. Hij heeft geen reclame meer nodig. Hij is sowieso overbevraagd, dus dit maakt zijn agenda weer vrij", meent Verrijcken. 

Door het schandaal rond Weinstein davert Hollywood op zijn grondvesten

Ward Verrijcken, filmjournalist

"Het is regisseur David O. Russell die afgelopen nacht -samen met De Niro- een statement de wereld heeft ingestuurd, waarin stond dat het project wordt geschrapt. Door het weggesmolten geld van Weinstein én ook uit respect voor de slachtoffers van de man, voegden ze eraan toe", zegt Verrijcken. "Hollywood davert echt op zijn grondvesten nu, het hele schandaal doet alles wankelen, de man en vooral zijn wangedrag lokken nu ook jobverlies en ontslagen uit."

Twee Vlaamse acteurs hebben het nu dus vlaggen. Matthias Schoenaerts ziet een topproject uiteenspatten en eerder zag ook Koen De Bouw het tweede seizoen van "The Last Tycoon" aan zich voorbijgaan. Amazon trok er na het eerste seizoen de stekker uit. .

Meest gelezen