Gilles Coulier wint Jo Röpcke Award 2017 voor "Cargo"

De Knack Focus Jo Röpcke Award 2017 gaat naar Gilles Coulier. Hij krijgt de prijs voor "Cargo", zijn eerste langspeelfilm.

Op Film Fest Gent is naar jaarlijkse gewoonte de Knack Focus Jo Röpcke Award uitgereikt. Gilles Coulier sleept die deze keer in de wacht voor zijn eerste langspeelfilm "Cargo". Die vertelt het verhaal van 3 vissersbroers uit Oostende die hij bedrijf boven water moeten houden na de dood van hun vader.

Coulier kon de prijs niet zelf in ontvangst nemen omdat hij met "Cargo" in Londen meedingt naar een prijs op het London Film Festival. Hoofdrolspeler Sebastien Dewaele deed dat in zijn plaats.

"Ik ken aan de Jo Röpcke Award dezelfde waarde toe als aan een Oscar of een Gouden Palm", vertelt Coulier aan Knack Focus. "Ik beschouw mezelf nog altijd als een beginnens regisseur dus ik ben erg vereerd. Misschien is het zelfs een te grote eer."

Jo Röpcke

De Jo Röpcke Award is genoemd naar de bekende filmjournalist van de toenmalige BRT en bekroont sinds 2008 een vrouw of man die een verdienstelijke, opmerkelijke en creatieve bijdrage aan de Vlaamse film heeft geleverd.

De prijs gaat uit van het cultuurmagazine Knack Focus. Eerdere laureaten waren Nico Leunen (2016), Robin Pront (2015), Bas Devos (2014), Caroline Strubbe (2013), Nicolas Karakatsanis (2012), Nicolas Provost (2011), Gust Van den Berghe (2010), Felix van Groeningen (2009) en Fien Troch (2008).

Meest gelezen