Google koopt 109 hectare grond in Zweden voor toekomstige dataopslag

Google heeft een terrein van 109 hectare in Zweden gekocht. Dat melden Zweedse media. Mogelijk gebruikt de mediareus de grond ooit voor een dataopslagplaats.

Google heeft een nieuwe pied-à-terre op het platteland in Zweden. Gisteren heeft de mediareus gekendgemaakt dat hij een terrein van 109 hectare heeft gekocht in Horndal nabij Avesta, zo'n 160 kilometer ten noordwesten van Stockholm.

Opmerkelijk: behalve de aanleg van basisinfrastructuur als wegen en elektriciteit heeft Google op korte termijn geen plannen met de grond. De aankoop is louter strategisch en moet het bedrijf toelaten een nieuwe dataopslagplaats in Europa te bouwen als dat in de toekomst nodig zou zijn.

Minder dan een jaar geleden heeft ook Amazon grootste plannen in Zweden bekendgemaakt. Die internetgigant wil volgend jaar drie dataopslagplaatsen bouwen in Västerås, Eskilstuna en Katrineholm.

Meest gelezen