Videospeler inladen...

Belg heeft topjob te pakken bij prestigieuze Metropolitan Museum in New York

Karen Van Godtsenhoven is de nieuwe curator van de modeafdeling van het Metropolitan Museum in New York. Voorheen was ze aan de slag als curator van het ModeMuseum in Antwerpen.

Het Metropolitan Museum of Art in New York heeft sinds kort een Belgische curator bij het Costume Institute, een van zijn departementen. De eer is voor Karen Van Godtsenhoven.

"Ik ga samenwerken met hoofdcurator Andrew Bolton", vertelde ze vlak voor haar vertrek aan VRT NWS (zie video bovenaan). "De modeafdeling van het Metropolitan Museum is in een groter geheel ingebed en is verbonden met andere departementen als Egyptische kunst of schilderkunst. We gaan mode samen met andere kunsttakken tonen."

De nieuwe job betekent dat Van Godtsenhoven is gestopt als curator van het ModeMuseum in Antwerpen, een baan die ze sinds 2009 had. "Het was geen makkelijke beslissing want ik ben graag in Antwerpen. Tegelijk is het moeilijk om niet op zo'n kans in te gaan."

"The Met"

Het Metropolitan Museum of Art of "the Met" is een van de grootste kunstmusea van de wereld. Het bevindt zich aan de oostzijde van Central Park in Manhattan en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. In de collectie steken kunstschatten van de klassieke oudheid tot vandaag met werk van topkunstenaars als Titiaan, Vermeer, Monet, Renoir en Van Gogh.

Het museum en met name het Costume Institute zijn bij het brede publiek vooral bekend van het Met Gala, een jaarlijks benefietgala dat geld voor de modeafdeling in het laatje moet brengen. Het lokt telkens tientallen wereldberoemde acteurs, actrices, muzikanten en ander showbizzvolk en steekt zo de Oscars naar de kroon.

2017 Invision
2017 Invision
2017 Invision
2017 Invision
2017 Invision

Meest gelezen