Twitter

Minstens 20 doden na krachtige ontploffing in Mogadishu

Bij een krachtige ontploffing in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker twintig mensen om het leven gekomen. Er vielen ook zeker veertig gewonden, meldt de politie. De explosie werd veroorzaakt door een bom in een vrachtwagen. 

De bom ontplofte op een van de drukste kruispunten van de stad, toen veiligheidsdiensten de verdachte vrachtwagen aan het wegtakelen waren. Het doelwit was vermoedelijk een hotel in de buurt, dat vooral bezocht wordt door regeringsmedewerkers, journalisten en uit het buitenland teruggekeerde Somaliërs. De aanslag is voorlopig niet opgeëist, maar de kans is groot dat de islamistische terreurorganisatie Al-Shabaab achter de aanval zit. 

Op de sociale media zijn verschillende filmpjes verschenen van de nasleep van de ontploffing. Daarop is een gigantische zwarte rookpluim te zien. Volgens inwoners van de Somalische hoofdstad was het de luidste knal die ze ooit gehoord hebben. 

Meest gelezen