Orkaan Ophelia versterkt tot categorie 3 op weg naar Ierland

Ierland zet zich schrap voor de komst van orkaan Ophelia. De orkaan zou maandag afgezwakt tot een zware storm het land treffen. De Ierse meteorologische dienst heeft de waarschuwing code rood gegeven voor het westen van Ierland.

Het Amerikaanse National Hurricane Center heeft gemeld dat Orkaan Ophelia tussen de Azoren en de Canarische eilanden is uitgegroeid tot een orkaan van categorie drie op een schaal van vijf.

De orkaan is op weg naar Ierland en het Verenigd Koninkrijk. "Voor ons brengt de orkaan warme lucht mee, waardoor we dit weeken genieten van nazomerweer", zei Frank Deboosere eerder deze week. Ierland en het Verenigd Koninkrijk zullen wellicht de tot storm afgezwakte orkaan maandag over zich heen krijgen.

De Ierse meteorologische dienst waarschuwt voor harde windstoten tot 130 kilometer per uur, met kans op overstromingen en verwoestingen in het westen van het land. In de rest van het land worden zware windstoten verwacht. In een deel van het land zullen uit voorzorg geen schoolbussen rijden maandag. Daardoor kunnen tienduizenden kinderen niet naar school.

Ook de meteorologische dienst van het Verenigd Koninkrijk waarschuwt voor harde windstoten.

Meest gelezen