Ruth Becquart en Josse De Pauw gelauwerd met Acteursgildeprijzen

De Vlaamse vereniging voor acteurs heeft tijdens de Avond van het Filmberoep op Film Fest Gent de Acteursgildeprijzen 2017 uitgereikt. Ruth Becquart, Josse De Pauw, Peter Van den Begin, Viviane De Muynck en Janne Desmet werden in de bloemen gezet.

Net voor de wereldpremière van "Façades" van Kaat Beels op Film Fest Gent zijn de Vlaamse Acteursgildeprijzen 2017 uitgereikt in Gent. De belangenvereniging voor acteurs bekroont met de onderscheidingen de meest opmerkelijke prestaties in film, televisie en theater van het voorbije jaar.

Ruth Becquart mocht de eerste award van de avond in ontvangst nemen uit handen van de Gentse burgemeester Daniël Termont. Zij kreeg de prijs voor beste actrice in een televisiereeks voor haar rol in "Chaussée d'amour". Josse De Pauw kreeg de prijs voor beste acteur voor zijn rol in dezelfde serie.

De hoofdrol van Peter Van den Begin in het theaterstuk "Risjaar Drei" overtuigde de jury van de Acteursgildeprijzen om hem de prijs voor beste theateracteur te schenken. De  meest gewaardeerde actrice van het voorbije jaar is Janne Desmet voor haar rol in "Chasse patate" van Studio Orka.

Van den Begin werd een tweede keer gelauwerd als beste acteur in een film voor zijn rol in "King of the Belgians" en Viviane De Muynck werd uitgeroepen tot beste actrice in een film voor haar rol in "Sprakeloos" van Hilde Van Mieghem.

Meest gelezen