2017 Getty Images

Nog steeds 45 gewonden in ziekenhuis

Na de schietpartij in Las Vegas op 1 oktober worden nog steeds 45 gewonden verzorgd in het ziekenhuis, van wie nog een deel in kritieke toestand verkeert. De officiële balans van schietpartij werd bijgesteld naar 58 doden en 546 gewonden.

Tijdens een persconferentie gaf FBI-agent Aaron Rouse, die het onderzoek naar de schietpartij leidt, aan dat er nog steeds geen duidelijkheid is over het motief van de 64-jarige dader Stephen Paddock.

Hoewel terreurgroep IS er als de kippen bij was om de schietpartij op te eisen, zegt Rouse dat er nog geen bewijzen zijn die aantonen dat Paddock handelde "vanuit een ideologie of in naam van eender welke groepering". 

 Op 1 oktober opende Paddock vanuit zijn kamer op de 32ste verdieping van het hotel Mandalay Bay het vuur op een menigte van 22.000 mensen die een countryfestival bijwoonden. De speurders gaven aan dat de zestiger ook "bewust" op kerosinetanks van de luchthaven McCarran heeft geschoten, maar ze benadrukten dat de kans zeer klein is dat de brandstof door een kogel tot ontploffing gebracht zou kunnen worden.  

Meest gelezen