Truienaar krijgt negen maanden voor diefstal van botsauto's

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 44-jarige man uit Sint-Truiden bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden en een boete van 600 euro voor een inbraak in een loods in Tongeren. 

De man ging er met een ongewone buit vandoor, namelijk veertien botsauto's van een kermisattractie.

De Truienaar glipte op 22 november 2015 via een muurtje de loods binnen waar de attractie van een Tongerse kermisuitbater stond. Eens binnen maakte hij foto's van alle botsauto's en plaatste die op Facebook en tweedehandssites om ze op die manier te kunnen verkopen.

Hij slaagde erin om minstens veertien botsauto's te verkopen vooraleer de diefstal werd opgemerkt. De foto's werden ook gebruikt om de Truienaar op te sporen en de gestolen botsauto's aan de eigenaar terug te bezorgen.  

Meest gelezen