Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Veertien "IS-strijders" omgekomen bij Amerikaanse droneaanval in Afghanistan

Het Afghaanse ministerie van Defensie heeft bevestigd dat bij een Amerikaanes droneaanval in de provincie Kunar veertien IS-strijders zijn omgekomen. Andere bronnen spreken van onschuldige burgerdoden.

Het Amerikaanse leger heeft twee woningen gebombardeerd tijdens een droneaanval in het district Zawki in de provincie Kunar in Afghanistan. Bij het bombardement zijn veertien mensen om het leven gekomen.

Het Afghaanse ministerie van Defensie en de provinciegouverneur van Kunar hebben in een officiële mededeling gesteld dat de veertien doden IS-strijders zijn. Ze zouden in de woningen een terroristische aanslag aan het voorbereiden zijn toen ze gebombardeerd werden.

De Afghaanse advocaat Shazada Shaheed spreekt de officiële berichten over de droneaanval tegen. Volgens Shaheed zijn de overledenen gewone burgers. Het Amerikaanse leger weigert commentaar te geven bij de feiten.

Meest gelezen