Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Voorstel om moslimfeestdagen te erkennen in Duitsland verhit de gemoederen

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière (CDU) heeft op een verkiezingsmeeting in Nedersaksen voorgesteld om de deelstaten te laten beslissen over de erkenning van moslimfeestdagen. Het voorstel kreeg onmiddellijk kritiek van zijn conservatieve partijgenoten in de CDU en zusterpartij CSU.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière heeft aan de vooravond van de verkiezingen in deelstaat Nedersaksen een opmerkelijk voorstel gelanceerd. De Maizière stelde voor om de deelstaten zelf te laten beslissen over de erkenning van moslimfeestdagen.

In Duitsland wonen ongeveer 4,5 miljoen moslims, vooral mensen met een Turkse achtergrond. De Maizière dat deelstaten waar veel moslims wonen ook moslimfeestdagen zouden moeten kunnen erkennen. De erkenning van feestdagen in Duitsland is een bevoegdheid van de deelstaten in het land.

Heel wat partijgenoten van De Maizières conservatieve partij CDU en de zusterpartij CSU uit Beieren hebben negatief gereageerd op het voorstel.

Wolfgang Bosbach van CDU zegt in de Duitse krant Bild dat iedereen in Duitsland vrij is om religieuze feestdagen te vieren, "maar het is de vraag of de staat niet-christelijke feestdagen moet invoeren".

Meest gelezen