Video player inladen...

Vrachtvliegtuig stort neer in zee na opstijgen vanop luchthaven Abidjan

In Ivoorkust is een vrachtvliegtuig neergestort in zee, vlak na het opstijgen van de luchthaven van Abidjan. Volgens de eerste berichten gaat het om een Antonov-vrachtvliegtuig dat vloog voor rekening van het Ivoriaanse leger. Een woordvoerder van de luchthaven meldt dat er vier doden en zes gewonden zijn. Twee gewonden zijn er erg aan toe. 

Het toestel, een Antonov 26, was net opgestegen vanop de internationale luchthaven van Abidjan. Die ligt in Port-Bouët, een voorstad van Abidjan aan de Golf van Guinee. Naar verluidt vervoerde het vliegtuig materiaal voor het Franse leger in Ivoorkust.  

Over de omstandigheden van het ongeval is nog niet veel bekend. Naar verluidt waren de weersomstandigheden slecht: storm, met veel bliksem en regen. Volgens Ivoriaanse regeringsbronnen waren er 10 inzittenden aan boord. Vier Moldavische inzittenden hebben het ongeluk niet overleefd. Bij de gewonden zijn nog eens twee Moldaviërs en vier Fransen. 

In 2000 gebeurde er een gelijkaardig vliegtuigongeval in Abidjan. Toen stortte een Airbus A310 van Kenya Airways in zee vlak na het opstijgen. Het toestel had 179 inzittenden aan boord en er waren maar tien overlevenden. 

Meest gelezen