Zestigtal Boko Haram-leden geven zich over in Kameroen

In het noorden van Kameroen hebben een zestigtal leden van Boko Haram zich met hun families overgegeven aan de autoriteiten. Na meer dan twee jaar bij de terreurgroep gingen ze in op de oproep die de gouverneur van de regio Extrême-Nord, aan de grens met Nigeria en Tsjaad, zes maanden geleden lanceerde.

In totaal gaat het om 58 mannen, 86 vrouwen en 244 kinderen die getuigden dat ze door Boko Haram werden ontvoerd. De mannen werden verplicht om zich aan te sluiten bij de terreurgroep. Na twee jaar slaagden ze er naar eigen zeggen in om te ontsnappen.

De gouverneur van Extrême-Nord, Midjiyawa Bakari, hoopt dat zij nu als voorbeeld kunnen dienen voor andere leden. "Wij rekenen erop dat zij anderen die nog twijfelen, doen terugkomen", luidt het.

Meest gelezen