"The Spielberg of Molenbeek": Time rekent Adil El Arbi tot "leiders van de volgende generatie"

Time heeft Adil El Arbi opgenomen in een reeks over wat het magazine "next generation leaders" noemt. In een bijhorend filmpje praat de Belgische regisseur onder meer over "Black", de film die hij met Bilall Fallah maakte.

Als het van Time afhangt, dan zal Adil El Arbi een grote rol spelen in de cinema van de toekomst. In een reeks die het gerenommeerde magazine "next generation leaders" noemt, krijgt hij een vermelding als "the Spielberg of Molenbeek".

"Toen Adil El Arbi aan de filmschool begon, wist hij meteen dat hij een buitenstaander was", schrijft Time. "Als zoon van Marokkaanse marktkramers in België, zwalpte hij in een zee van blanke gezichten uit de middenklasse."

"De kwaliteiten die van El Arbi een buitenbeentje maakten, leidden uiteindelijk tot succes. Hij en zijn medestudent Bilall Fallah begonnen films te maken waarbij ze inspiratie uit hun eigen leven als Marokkaanse Belgen putten, maar met een energetisch entertainmentgehalte en een emotionele storytelling."

In een bijhorend filmpje laat Time El Arbi ook zelf aan het woord. Hij vertelt hoofdzakelijk over "Black", de film die hij samen met Fallah maakte.

Meest gelezen