400 ontslagen verwacht bij Britse Vauxhall-fabriek

De Britse Vauxhall-fabriek van Ellesmere Port zal morgen waarschijnlijk een zware klap krijgen:  eigenaar PSA zal naar verwachting morgen aankondigen dat er 400 mensen hun job zullen verliezen in de autofabriek.

De Franse autobouwer PSA, het moederbedrijf van Peugeot en Citroën, heeft afgelopen zomer het Duitse merk Opel en het Britse zustermerk Vauxhall overgenomen.

De eerste grote bijsturing van PSA als eigenaar  zal ten koste gaan van honderden jobs in de grote Vauxhall-fabriek in Ellesmere Port. Naar verwachting zal daar morgen aangekondigd worden dat er tegen Kerstmis 400 van de 1.800 banen zullen verdwijnen.  Daarbij zou vooral op vrijwillig ontslag gemikt worden.

Aanleiding voor het ontslag is de verminderde vraag naar de break-versie van de Opel/Vauxhall Astra, die alleen in Ellesmere Port van de band rolt.  De fabriek ontsnapte 5 jaar geleden al aan en sluiting en PSA heeft aangekondigd dat ze nu ook de fabriek wil openhouden. Maar er zal dus wel drastisch bespaard worden. Er zal worden overgeschakeld van twee shiften naar één om de overproductie te beperken.