Antwerpse politie gaat beelden trouwstoet analyseren

De politie van Antwerpen gaat de camerabeelden bekijken van de trouwstoet gisteren in Borgerhout. Mogelijk worden er de komende dagen PV’s opgesteld. De politie reed zaterdag de colonne auto’s klem omdat de chauffeurs te gevaarlijk en te snel reden.  

De Antwerpse politie hield zaterdag een trouwstoet tegen in de Kroonstraat in Borgerhout. "De chauffeurs toonden een asociaal en onverantwoord rijgedrag", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Op beelden die op sociale media circuleren, is te zien hoe sommige bestuurders over het voetpad reden, kruispunten blokkeerden of veel te snel reden. De politie was snel ter plaatse. Omdat de chauffeurs na een interpellatie van de politie geen gehoor gaven aan de vraag om de regels te respecteren, gingen de agenten tot actie over.

Alle betrokkenen werden gecontroleerd. Eén bestuurder werd opgepakt omdat er nog een bevel tot gevangenneming op zijn naam stond na een veroordeling tot twee jaar cel en er werden ook verschillende PV’s opgesteld. Mogelijk worden er de komende weken nog meer PV’s uitgeschreven, want de politie gaat ook de camerabeelden uit de buurt analyseren, aldus Wouter Bruyns.

Meest gelezen