Bestuurder onder invloed rijdt in op markt in Gent

Een bestuurder is rond 8 uur ingereden op de wekelijkse markt aan het Edmond Van Beverenplein in Gent. Er vielen geen gewonden. Dat bevestigt de Gentse politie. De man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij was onder invloed van alcohol en drugs.

In Gent is een autobestuurder ingereden op de markt aan het Edmond van Beverenplein. Volgens getuigen gebeurde dit aan hoge snelheid. De man reed met zijn Audi cabrio uit de Francisco Ferrerlaan toen hij moest uitwijken voor een bestelwagen die de baan opreed. "De man verloor de controle over zijn wagen en kwam tussen een boom en verkeerspaneel op het Edmond van Beverenplein terecht", meldt hoofdinspecteur De Pauw van de Gentse Politie.

Elke zondagochtend staat er een markt op het plein, maar gelukkig vielen er geen gewonden. Er liep nog niet veel volk op de markt omdat de marktkramers hun kramen nog aan het uitstallen waren. “De bestuurder liep lichte verwondingen op, maar wenste geen verzorging”, aldus De Pauw.

Het ongeluk veroorzaakte heel wat schade. De bestuurder reed recht op een bord met een stadsplan van Gent en sleurde een geparkeerde fiets mee. De wagen vloog daarop in de lucht en kwam tot stilstand vlakbij een kraam van een slagerij op het middenplein. 

Meest gelezen