Kelly Marie: "Kritiek of niet, dat lied is een klassieker!"

Het is een van die liedjes waarbij stilzitten verboden is. "Feels like I’m in love" is dan ook een aanstekelijke discodreun, waarmee de Schotse zangeres Kelly Marie begin jaren 80 een heuse Europese hit scoorde. Het onehitwonder verdween daarna terug in de anonimiteit, al bleef ze wel muziek maken. Maar dus met veel minder commercieel succes. Morgen wordt Kelly Marie 60.

Kelly Marie: "Ik heb altijd graag gezongen. Mijn moeder zei altijd dat ik kon zingen voor ik kon spreken. Het zingen zat in mijn bloed. Aan beroemd worden dacht ik niet. Het ging ‘m om het plezier om op te treden voor degenen die naar me wilden luisteren." (Boek "First ladies of disco", 2013)

"Na deelname aan de talentenjacht "Opportunity knocks" wilde een platenmaatschappij, Pye Records, met me samenwerken. Dat resulteerde in 1976 in de single "Who’s that lady with my man", waarmee ik in Frankrijk een hit scoorde."

"Ray Dorset van Mungo Jerry (bekend van de wereldhit "In the summertime", nvdr) zat bij dezelfde platenmaatschappij en hij had een nummer geschreven voor Elvis Presley. Maar toen die stierf, kwam ik in beeld om "Feels like" op te nemen."

Ray Dorset: "Kelly Marie had al een paar kleine hitjes gescoord, onder meer in Frankrijk. Ik zag haar regelmatig wat rondhangen in de opnamestudio en vond dat ze een mooie stem had. Ik heb haar dan maar gevraagd of ze "Feels like", wat ik dus eigenlijk met Elvis Presley in het achterhoofd geschreven had, wilde opnemen. Dat gebeurde in februari 1979. Dankzij een dj die ik kende, werd het nummer verspreid onder andere discotheken." (Boek "1.000 UK number one hits", 2005) Toch zou het pas ruim anderhalf jaar later zijn dat "Feels like" in de Europese hitparades opdook, met onder meer de begeerde toppositie in de Britse charts.

Kelly Marie: "Het lied groeide uit tot een klassieker. Iedereen kent het, kan het meezingen en begint erop te dansen, waar het ook gespeeld wordt. Ook al heb ik mezelf nooit als een discodiva gevoeld. Tot die hit waren discotheken en hun muziek vrij onbekend voor mij. Maar mensen mogen zoveel kritiek hebben als ze willen op het lied, ik blijf het een geweldig nummer vinden. Ik ben zo blij dat ik het heb mogen zingen." ("Top of the Pops: The Pop Years", 2015)

"Voor platenmaatschappijen is het natuurlijk belangrijk om hits te blijven scoren. Ze worden nu eenmaal gerund door zakenmensen. Ook al werden de singles na "Feels like" geen hits, toch bleef ik zingen. Hit of geen hit!" ("First ladies of disco")

Die hit had Kelly Marie, geboren als Jacqueline McKinnon en intussen moeder van 5 dochters en 1 zoon, dus wel te pakken in 1980. In tegenstelling tot Groot-Brittannië zat een eerste plaats in de hitparade er in Vlaanderen niet in. Maar "Feels like" stond in november 1980 wel 2 weken op de 2e plaats gestationeerd, met Barbra Streisands "Woman in love" onwrikbaar op de hoogste positie. 

Meest gelezen